Fullproppat huvud, överkonsumtion och granar på vift!

Oj det är verkligen inte ofta jag uppdaterar här längre, lite trist faktiskt men jag tar mig inte tid liksom. I huvudet har jag skrivit blogg flera gånger i veckan, precis som jag gör med dagboken oxå nu för tiden :) Inte konstigt att inte allt får plats i mitt huvud, det beror inte alls på att jag är gravid, det är ju blogg, dagbok och kalender som tar all plats!!

Hur som haver så har jag i stort sätt det kav lugnt nu för tiden.  Jag och Henrik har börjat fila på ett nytt projekt så det är det vi gör om dagarna. När jag inte vaggar runt och flåsar och stönar över att jag är tung ;)
Men så har jag tid och förbereda för knodden.
Bebis säng är redan på plats och bäddad, i stort sätt så är alla bebis kläder tvättade och ihop vikta. Det som är kvar på listan (som jag självklart har i huvet!) är att införskaffa en underdel till skötbord, babywatcher, blöjor, en napp och en filt. Det är det som är nödvändigt ialla fall, kan hända att jag inhandlar någon söt babydress lite längre fram!
Men mitt nyårslöfte  är ju faktiskt att jobba på att inte överkonsumera så det blir bara en dress isf.

För jag har tänkt mycket på det här med överkonsumtion, dels efter en föreläsning som jag var på med en kille som heter Johan Tell, han har skrivit boken 100 sätt att rädda världen (ett måste att läsa!), och dels pga att jag kom på mig själv med att ha ångest över att jag hade shoppat alldeles för mycket.

Jag tycker nästan att det är skrämmande hur vi överkonsumerar i dag. Med ALLT från matvaror till inredningsprylar till teknik som mobiler datorer. Onödiga saker som eldriven pepparkvarn... jag menar HALLÅ, vem behöver en eldriven pepparkvarn? Det är inte konstigt att naturen mår dåligt, för vad händer när den eldrivna pepparkvarnen slutar fungera? Jo vi måste byta batteri, och jag kan nästan lova att iaf 50% av sveriges befolkning är så lata att dom knappast lägger batterierna i miljöfarligt avfall, nä dom åker i soporna. Jag har själv hur många gånger som hellst slängt batterier i soporna av ren lathet, å efter Johan Tells föreläsning så skäms jag verkligen.

Men om jag ska återgå till överkonsumtion så har jag kommit på mig själv med att shoppa saker i tron att jag blivit glad av det.  Så fort jag och H varit bjudna på någon fest eller liknande har min första tanke varit "Jag måste in till stan och handla något att ha på mig"  Det spelar ingen roll att jag har garderoben fylld av kläder, även klader som jag 2 veckor tidigare tyckte var grymt snygga... nä jag har tröttnat.
Å när jag väl är igång och handlar kläder måste jag ju ha nått snyggt halsband som passar de finns ju massor för bara 50kr och det finns örhängen till... 59.90:- som hittat inga pengar alls ju... å ett skärp kanske, dom jag har hemma passar ju inte riktigt.... å så kan jag hålla på.
Nu är det inte sjukligt ofta det är så här, men det beror bara på att jag bor som jag gör. Skulle jag bo mitt inne i stan skulle jag säkerligen bidra med en rejäl hacka till växthus effekten.

För det är just det som har plingat till i mitt redan full proppade huvud, att allt krafs som jag handlar påverkar även miljön. Sen tycker jag även att det är en otroligt tråkig värdering folk i allmänhet har nu för tiden, att " Äh jag kan köpa nytt"

Nä, det får vara slut på sånt för min del. Jag vill inte att mitt barn ska växa upp i en sådan värld som vi är på väg emot. Jag ska bli miljömedveten och min handbok är "100 sätt att rädda världen"


Sen måste jag bara få skriva av mig om en sak till som förargade mig och H en morgon när vi lyssnade på radio.
Ett stort problem har uppkommit i Stockholms stad som radioreportern skulle försöka reda ut.
Stockholmarna vet nämligen inte vart de ska göra av sina granar!! Så dom slänger ut dom på gatan...rakt ut bara.... perfekt, någon annans problem.
Min första reaktion är då att " Herre gud, hur kan någon få för sig att slänga ut en gran mitt på vägen??"
Men det var inte reporterns reaktion. Hon undrade varför Stockholms gatukontor (som då blivit dom som får ta hand om alla granar som ligger och fryser fast lite varstans) inte gått ut med bättre information om var folk kan göra av sina granar. OCH varför finns det 2 ställen på söder som tar emot gamla granar men inget på Östermalm??

Då kände jag bara en sån trötthet, HAR MAN KÖPT EN GRAN SÅ ÄR DET VÄL TA MIG TUSAN GEMENEMANS UPPGIFT ATT TA REDA PÅ VAR MAN KAN SLÄNGA DEN!!!???

Så, nu har jag skrivit av mig en hel del så nu borde det finnas plats i huvudet för att komma ihåg att jag har tid hos barnmorskan på onsdag 10:45

Puss
Ullis

Kommentarer
Postat av: Jenny Edlund

Alltid lika kul att läsa, även om det inte blir så ofta =)
btw. sprang på tove i allianshallen igår. Hon hade läst nån bok medan Johan stod i mål för fyrislund. =) Vi (tvåa i serien) hade toppmöte mot årsta IK (etta i serien)igår.. tyvärr förlorade vi med 4-2.. :/
men men.. livet går vidare =)
Kram!

2008-01-15 @ 21:39:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback