Skottat mig svettig!

Å vad härligt att jag äntligen är färdig med skottningen. Så jag tog mig en välförtjänt paus i bloggens värld!
Det kommer ett par och ska bo i en av våra stugor idag så jag var så illa tvungen att skotta upp parkeringen och en gång till stugan. Jag var så slut efter det så jag trodde nästan att jag skulle kräkas. Jag kände mig nästan som skidåkarna på TV efter en fem mil!! Låg och flämtade och spottade i en snöhög!
Jag måste verkligen börja träna igen.
Jag ringde faktiskt J igår och föreslog att vi skulle ta oss till friskis och svettis nästa vecka. Det är alltid bättre att vara två så vi kan pusha varandra! K kommer ju hem från sina två månader i Thailand snart oxå så då är vi tre!

Nästa vecka ska jag till Uppsala med H. Ärendet är tandläkaren, tömma min lägenhet, hämta en mobil som jag ska få låna av pap (en sån där som har kalender och mini dator i sig, så snart är jag en tvättäkta affärkvinna!! ) Kanske ska passa på att äta ute på någon trevlig restaurang när vi ändå är inne i civilisationen!

Sen på fredag sätter allvaret igång igen.
Så här ser schemat ut:
Fredag 9 mars: Begravningsfika m smörgåstårta.
Lördag 10 mars:  Avskedsfest m. middag. Ca 50 personer bokade
Söndag 11 mars: Frukost för de som festade på lördagen.

Fredag 16mars: Returpappercantralen kommer
                               Ska laga middag med våran kock som evenemang
                               Pub servering på kvällen
Lördag 17mars: Frukost och lunch till gubbarna innan de åker hem.

Torsdag 22mars: Norrtälje kommun har konferens
Fredag 23mars:   Norrtälje kommun åker hem efter lunch
Lördag 24mars:   Kusin träff med mina kusiner hos oss!

Tisdag 27mars: Interna Polisen har konferens
 Onsdag 28mars: Interna Polisen åker hem efter lunch

Sen är det lugnt fram till påsk då vi ska ha påsk buffé!
Skönt med lite action igen!!

Kram kram


En grå dag.

Tröttheten slår in när det är så här grått ute! Min energi blir lika med noll. Men jag har fått lite gjort ialla fall.
Ätit semla till exempel!!

I helgen fyllde H 29år. Vi hade lite middag i goda vänners lag. Henrik lagade club sandwish (jätte gott) med chokladmos och hallonsås till efterrätt. Sen drack vi lite öl och hade det trevligt. Vid ett tiden smög sig tröttheten på mig och jag kunde inte motstå den sköna kudden som låg i soffan.... så jag somnade. Vaknade till av att det killade hemskt på näsan så av reflex flög handen upp i ansiktet och vips hade jag hela fejjan full av hårmouse!! Haha jätte roligt .... H hade sprutat hela min hand full av hårmouse och killade mig med ett blad på näsan. Jag kunde faktiskt inte låta bli att skratta... hahaha ett äkta Ullis skämt. Där lyckades du bra älskling!

Sen på söndagen kom mam och pap på besök. Det var trevligt. Det är inte så ofta jag ser dom nu för tiden så det känns skönt att få krama om dom ibland.

Nä om jag skulle få lite gjort innan dagen är slut!

Kram på er!

Är tjejer så hemska?

Oj vad med snö det har kommit här! Jag och H skulle igentligen åkt in till Sthlm men det snöade för mycket för att det skulle vara en säker tripp.
Fick äran att prova ploga med våran fyrhjuling idag. Skit kul var det, ett problem var att jag körde fast rätt ofta då jag inte har så många kilon att komma med. Tänk, det är inte ofta jag önskar att jag var tjock =)

Hade en liten diskution med en av H:s vänner idag. Den var visserligen kort för jag kände att jag inte ville fortsätta diskutera då jag blev lite irriterad.  Om jag ska fatta mig kort vad diskutionen handlade om så var det ungefär att killar är mycke bättre människor än tjejer. För tjejer kan inte samarbete med varandra, är dåliga på att komunicera, pratar skit bakom ryggen och kan inte vara chef över varandra......
Till en viss del kan jag hålla med honom. Tjejer kör ofta mer ett rävspel än vad killar gör, och dom ser ofta varandra som en konkurenter. 
Men tusan vad jag tycker illa om när folk drar alla över en kam. För jag försökte då kontra med att tex mina närmsta vänner inte alls är så, dom skulle aldrig gå bakom ryggen på mig och vi har aldrig sett varandra som konkurenter.  
Hans svar var då att säga att det var blåögd av mig att tro att dom inte gått bakom ryggen på mig för det skulle jag ju ändå inte veta om...... hmm 
Då är min fråga : Är det han som kanske har lite skev syn på tjejer då som uppmanar mig att inte tro på mina närmsta vänner? 
Njee även om han hade lite sanning i hans utlägg så tycker jag mest att han var ute och cykla.
Bryt punkten till att jag gav upp diskutionen till slut var att vi kom in på om homosexuella skulle få adoptera. Han tyckte det var OK och det tycker ju jag oxå så så långt var vi överens. Men när han sa att han var tveksam till om ett lesbiskt par skulle få adoptera för att han trodde att dom skulle bli så dominerande...... men att då bögar var mycket mer ödmjuka och bättre att vara rättvisa.... då sa jag ingenting faktiskt......

Jag tycker inte han har rätt. Så hemska är vi inte vi tjejer. Självklart finns det massor av tjejer som är så... men då ska vi inte prata om hur killar kan va....  HMPF 

Puss
//Ullis

Idag har jag....

vaknat 07.00. Men jag gick inte upp förrän 07.30. Låg och drog mig alldeles för länge. Det börjar tyvärr bli en vana nu för tiden både för mig och Henrik. Det värsta är att ju mer vanan blir befäst, ju längre och längre ligger vi och drar oss.
Så imorgon ska jag stiga upp så fort klockan ringer.
Läste på E:s blogg att hon provade knepet att ställa väckarklockan i hallen.... Jag har oxå provat det men misslyckades precis som E. Ju längre ifrån väckarklockan är ju bättre blir jag på att ignorera den!!

Sen bar det iväg till Norrtälje. Hade massa pappersjobb inne hos revisorn att fixa. Så passade jag på att shopa mig en tröja på JC:s barn avdelning. Strl 160 passade mig utmärkt!! hehe
Shoppade även en födelsedags present till H!

Kom hem. Fixade med marknadsföring till STF. Pressansvariga där ville ha lite information om mig och Henrik för att hon skulle prova och se om någon tidning var intresserad av att skriva en artikel om unga företagare. Kul om det skulle va det, och bra reklam om det är en bra tidning förstås.

Gick sedan ner till pannan för att elda så inte ledningarna fryser. Det är sjukt kallt ute nu. Imorse när jag och Erik (hunden) gick ut så protesterade Erik genom att dra upp tassarna. Det gjorde ont i hans små tassar av kylan! Våran katt Holger vägrar nu mer att sätta sin tass utanför, inte ens för att göra sina behov utan det gör han helt ogenerat i duschen. Och det är inga små kablar han lägger ska jag säga er! Kanske ska skaffa en kattlåda..... hmmf å han ska va bondkatt! ;)

Tog sedan tag i mitt dåliga samvete.... Opperation tvättstuga.... Den ser ut som ett bombned slag. Så mycket tvätt. Så jag rensade igenom ordentligt och gjorde en inköpslista på vad jag skulle behöva ha för prylar för att kunna ha ordning.

Lekte sen med Erik en lång stund i snön. Blev till sist för kallt så nu sitter jag här på kontoret och bloggar!
Jag skrev ju för ett ta sen att nästa gång jag bloggade skulle jag ha en plan för mitt liv.
Tänkte bara berätta att det har jag nu! :)

C u
//Ullis 

Lägenhets affär!

15 februari 2003
Ung och naiv Ullis köper sin första egna lägenhet för 575 000kr,  i tron på ett samboliv.
Det slutar med att Ullis bor där ensam och målar badrummet lila.

Våren 2004
Första bråket med grannen under utbryter och till sommaren flyttar Ullis till Norrtälje i hopp om bättre lycka i detta samboliv. Lägenheten hyrs ut.

2 Januari 2007
Sambolivet funkar förträffligt bra och har utvecklats till förlovning, företags partner och lantbor i ett!
Lägenheten total renoveras och badrummet är inte längre lila.. Utan den trendiga färgen beige!
Utgifter för renoveringen ca 10 000kr

Söndagen den 28 ajnuari. 2007
Lägenheten ska säljas Utrops pris 750 000kr
Första visningen äger rum på Tunagatan.
4st intresserade inget bud.

Tisdagen den 30 januari
Andra visningen och ytterligare 4st intresserade. En lägger ett bud på 750 000kr
Ullis kommer bli informerad via sms hur budgivningen går.

Onsdagen den 31 januari
Pip pip  Budgivare 2 har lagt 780 000kr
.............
Pip pip Budgivare 1 har lagt 790 000kr
...........
Pip pip  Ähh bara Sanna som skickar bild på sin katt  =)
...........
Pip pip Budgivare 2 har lagt 810 000kr

Torsdagen den 1 februari
Pip pip Budgivare 1 har lagt 825 000kr
(börjar pirra i magen, så här mkt hade inte Ullis vågat hoppas på)

Pip pip Budgivare 3 har lagt 850 000kr!!

Pip pip Budgivare 1 har lagt 860 000kr

Fredagen den 2 februari
Pip pip Budgivare 4 har lagt 870 000kr

Mäklaren ringer Ullis och berättar att dom andra har gett sig och undrar om jag vill ta budet!
OM jag vill haha herre gud...... Ullis ligger avsvimmad på golvet med dollar tecken som ögon!

Hon drömmer om resa till västindien som nu kan bli av!!!!!!!!!!!!!!!!

Drömmar & visioner!

Jag beundrar människor med drömmar och visioner. Som har en noggran uttänkt plan hur deras liv ska te sig. Som vet vägen dit och har bestämt sig för komma dit.

Jag är inte en av dom. Jag vill så gärna vara en av dom!
Men jag är feg och rädd.
jag låter livet dra med mig framåt när jag igentligen vill dra med livet med mig.
Du är så modig Ullis som lämnat allt och flyttat ut låångt på landet och driver ditt eget företag....
För det första har jag inte lämnat allt.
Vad fanns där att lämna?
Jag hade inte, och jag har heller inte nu, någon plan för mitt liv som fick lämnas åt sidan för att jag skulle satsa på att driva eget.

Det var heller inte modigt att flytta ut låångt på landet. Det var en enkel utväg för mig. Jag följde bara med på någon annans dröm och vision. Det har jag gjort hela tiden och inbillat mig att det ska räcka. För det är enkelt. Ingen ansträngning krävs.

Vart vill jag? Vart är jag på väg? När ska jag sluta lita på slumpen och börja påverka mitt öde?
Jag måste börja styra upp mitt liv!
Jag måste ta ansvar för mitt företag och driva det framåt.
Jag ska tända glöden som jag vet finns djupt i mig att bli något. Jag vill skapa!
Jag har i mina händer en guldgruva som bara väntar på att bli upptäckt.
Jag vill skapa! Jag har alla möjligheter i världen.
Jag SKA skapa en annläggning som alla kommer vilja återvända till.

Vad mer kan jag... Jag kan musik! Jag älskar musik, jag har ett otroligt gehör som jag inte utnyttjar en röst som , om jag jobbar med den, kan skapa musik.

Några jag beundrar är mina vänner. T har köpt tomt, ska bygga hus i vår. Hon har en dröm om ett hus och hon har planerat upp hur hon vill ha det!
Y är snart färdig pluggad och bor på ny ort. Flyttade ifrån sin pojkvän och satsade allt. Hon ville in på den linjen hon pluggar och kom in! Hon vet vad hon vill. Nu bor hon å killen i nya staden och satsar.

Nästa gång jag skriver ska jag ha en plan!
//Ullis