Skärpning!

Gaahh värsta depp inlägget jag hade tidigare. Jag kom liksom i någon slags djup insikt och kände mig jätte nere.
Så jag tyckte jag hade som plikt att uppdatera igen med lite roliga nyheter!
ja jag kom på något roligt! Jag ska ut och dokumentera en Ullis dag!

*haffar kameran och springer ut... *

To be continued!

Som en bro över mörka vatten

För ett tag sen fick jag en sång bok av papps. Eller fick och fick, jag lånade den och sen när jag skulle lämna tillbaka den så hade papps köpt en ny.... det är hans sätt och ge ;)
Iaf, så är det grymt bra noter och sånger i den så jag har kommit igång med mitt pianospel igen.
Timmarna bara forsar förbi när jag sätter mig vid pianot, helt underbart.

Så kom jag till sången "som en bro över mörka vatten"  orginalet är ju Simon and Gurfunkels Like a bridge over trubble water. Har alltid älskat den. SÅ jag börjar spela och helt plötsligt så börjar jag stor gråta. Det bara kom över mig och det var som om en spärr släpte.
Den spelades nämligen på morfars begravning och jag har inte tänkt så mycket på det, och specielt inte på texten.
Jag sa för en tid sen till mamma att jag nog inte riktigt förstått att morfar är död. För det känns fortfarande som om han bor på Spannmålsvägen i Storvreta och att jag kan ringa honom när som helst.
Men när jag spelade så insåg jag att han är borta och kommer aldrig mer tillbaka. Han kommer aldrig mer störa släktmiddagarna med att envisas med att ta arrangerade fotton  "Ulrika luta lite framåt och Håkan åt höger... vänta lite Eva kan du stå upp och låtsas hälla upp vin.... nä Ulrika lite mer framåt...... "
Jag pratade med honom dagen innan han dog och sa att imorgon morfar kommer jag och hälsar på! Han var så glad att jag ringde....
Oj vad jag saknar honom!

När du är trött, när du vill fly
Och oron viskar att, din dag ska aldrig gry
Jag är hos dig, känn handen kring din hand
Var stilla, var ej rädd,
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
 När skuggan faller kall, när du går fram
När fågeln inte längre syns, och solen dör
Jag tänder ljus, jag tänder himlens ljus
Var trygg och tro på mig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig






Över mörka vatten, över mörka vatten
Styr mot havet nu, seglar bort
Nu är din korta stund, det liv du väntat på
Följ vågens väg, se djupet skrämmer ej
För jag är här hos dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Som en bro över mörka vatten, ska jag bära dig
Över mörka vatten

Att älska!

I går kände jag hur jag bara älskar mitt liv.Jag säger inte att jag alltid gör det eller att mitt liv är perfekt. Men igår älskade jag det.

jag kom hem halv sju igår kväll. Jag var jätte trött och sliten efter att ha jobbat först fram till klockan 3 och sen åkte jag till Norrtälje för att flänga i affärer efter det ena kostiga grejjen efter det andra. Tex tändstift till motorsåg, adapter till vindrutetorkare, vegatabilsik motorsågsolja etc.
Så när jag kom hem var jag som sagt trött och blev lite små irriterad då ingen hade tänkt på någon middag.
Men så bara vände allt.
Henrik, Matt och Torbjörn hade jobbat hela dagen med att rensa allt ris som blivit av våra 50st träd som fällts så det var en stor brasa när jag kom hem.  Det första jag fick när jag kom upp till brasan var en öl. Erik lekte med en hund kompis som heter Joakim ;) Vi grillade korv och marsmellows till middag och drack öl. 
Sen kommer Christian (en vän till Henrik) förbi med sin hund Rambo. 
Han får oxå en korv.

Sen när jag sitter där nära brasan för att värma mig, skenet från brasan sprider värme över hela hagen, hundarna leker, männsikorna runt mig är glada och skrattar, så känner jag bara Å jag älskar mitt liv. Jag skulle inte byta bort den här stunden mot nått i världen just nu. Vid tio tiden började brasan minska och vi blev trötta så vi gick och la oss. Och jag somnade med Henriks armar runt min midja med känslan:
 Bättre än så här kan det inte bli

Efterlysning!

Är det någon som vet vilken låt och artist det är som sjunger låten till den nya saab reklamen? Den är så härlig så jag skulle vilja hitta den!

Idag ska det bli en stor brasa här hos oss då allt ris måste veck. Tyvärr kommer jag inte vara med och se den då jag ska jobba på fritiset här ute. Trist, jag som älskar att elda vårbrasor. Men det är väldigt kul att jobba på Piggskutan som stället heter.
Måste bara skriva vad en av småkillarna sa sist jag var där.

Dom sitter och äter mellis vid bordet och killen vänder sig till tjejen brevid och säger:
Om du kysser mig dör jag
Tjejen: jaha, och himlar med ögonen
Killen: Om du pussar mig så tappar jag andan!
Tjejen rynkar ena ögonbrynet och tittar bort
Killen: Nä nu känner jag verkligen för att tappa andan!

Hahaha så härliga. Båda två var väl runt 7-8 års ålder.

God bless the children! =)

Djur förgyller dagen!

I lördags tog jag och H en lång promenad för att utforska omgivningen.
Vårt första möte var med en lite filur
EkorreHan tyckte vi störde lite eftersom vi kom mitt i hans lunch. Sen såg han vår följeslager Erik som gärna ville titta närmre på Herr Ekorre. Då bad han oss att gå ;)

Så jag och H och Erik knatade vidare ner till havet där vi njöt av utsikten och klättrade runt lite på klipporna. Erik ägnade sig som vanligt åt att rensa havet på tång och sjögräs.

Vi fortsätter vår färd efter att ha picknickat på en Loka och en kexchoklad. Erik blev tyvärr utan och såg lite besvärad ut över det
S?


Vår nästa destination blev Kolerakyrgården efter ett lerdyk från mig... Jäkla dypöl att vara i min väg! =)
Kyrkogården är lite läskig, de flesta gravplatserna är okända sjömän och ligger mitt i skogen!



kyrkogard




Korset här brevid är ltie sorgligt. En familj med 6 barn fick kolera och alla barn dog inom en vecka! Men det är häftig stäming på kykogården om man gillar mystik!



Kors

Sen bestämde vi oss för att gå hem då det började regna och vi hade faktiskt varit ute i 3½ timme.

Erik höll med och undrade om han fick ta med sig pinnen hem! Självklart tyckte vi och Erik blev jätte glad.. Hihi


Blick




Det är härligt att vara ute och gå. Jag känner mig så mycket friskare och så är det så mycket härliga intryck här i naturen. Jag håller nästan på att bli en riktig skogsmulle!!
Katten Holger satt och vänta på oss när vi kom hem och undrade var vi varit hela dagen, han var hungrig!
Flyg
Hogge
Erik
blev så glad att han gjorde ett glädjeskutt av att se sin bäste vän Holger! Dom somnade sen ihopkurade tillsammans i soffan!

image54
 

Men Erik är inte bara liten och oskyldig! Jag tänkte att jag ville sätta in en bild ifrån när han var valp och mötte en annan valp för första gången. 

Då trodde han att han var störst bäst och vackrast!!


image55















Jag hoppas ni har njutit av mina fina bilder!!  Ha det så bra!
Kram Ullis (Erik och Holger hälsar!)

Radion Hägrar!!

Varje morgon (förutom helgdagar) ringer min och H:s väckarklocka klockan 06.00. Förut var det alltid klockan 07.00 men det har nu ändrats för att H måste hinna med mer på båten han bygger.

Men ialla fall när klockan ringer sätts vattenkokaren på. Ofta händer det nästan omedvetet när jag är på väg in på toa för morgonbesöket, jag snubblar genom köket med kisande ögon och slår till kokaren på vägen. Lika sur blir jag varje gång när jag kommer ut från toan och ser att sladden var urdragen.....
Förr tände vi alltid ljus, men nu är det ju så ljust redan klockan 06.00 så de senaste mornarna har vi skippat det. Nu är det morgonsolen som har värmt upp tillvaron!

Men nu kommer vi till höjd punkten. Att lyssna på P3. Radion slås nämligen på i ungefär samma veva som vattenkokaren och det är för det mesta P3 som är på.
Dom har så många bra, och framförallt roliga program. Nu vet jag inte vad radiopratarna heter förutom Patti som är finne och pratar finlandssvenska, men dom är grymt roliga. En av killarna brukar läsa upp ur sin dagbok som han förde under hans gymnasietid tror jag, han befinner sig ialla fall i Uppsala, alltid kul att kunna orientera sig när han pratar om, busstorget, Norrlandsnation, Nybrogrillen osv. det är en fröjd att lyssna på ialla fall.

Men min favvorit är när de ringer och väcker folk på begäran av någon vän eller oftast käraste. Det är två stycken drubadurer som får en låt av den som önskar och spelar upp den för personen dom ringer och väcker. Dom är så grymt duktiga på att spela. Både jag och H sitter som klistrade vid radion varje fredags morgon. Nu i morse så spelade dom upp Stay with you med John Legends.
Det var så vackert så både killen som hade önskat låten och tjejen dom ringde upp grät i telefon, så gjorde även Patti!

jag rekommenderar verkligen att lyssna. Speciellt om du har svårt att vakna på morgonen och vill bli bättre på det.
Morgonpasset börjar klockan 06.04 och håller väl på fram till 10.00 tror jag.
Men nästa fredag tycker jag att du ska lyssna på P3, jag tror väckningen börjar vid typ 06.30!

Magont och fallande träd!

I söndags kom det som en blixt från klar himmel. Allt mag innehåll skulle ut samtidigt där bak :(
Hua jag låg däckad hela söndagen.

Men igår mådde jag mycke bättre och jag trodde det skulle vara en sån där en dags grej. Så jag och H for till Uppsala för att hämta det sista i lägenheten. Nu är den tom och i morgon är den inte min längre! Känns lite konstigt men mest en lättnad. Den vara bara en tygnd från dag 1.

Så idag mådde jag prima och trodde jag var frisk så jag jobbade på. Fick ut mina påskskyltar som jag snickrade ihop här förra veckan. Riktigt stolt över mig själv måste jag säga. Använde, hammare, skruvdragare och sticksåg helt på egen hand. Ska ta en bild på dom sen och lägga in! Så stolt är jag!!!
Men på min lilla bilfärd med mina fina skyltar känner jag att magen börjar göra uppror! Å det är inte lite heller. Så det vara bara till att trampa på gasen å fara hem. Toa besöket varade sisådär ca 20 min... Stackars mig, nu vågar jag inte vara mer än 3m från närmsta toalett!!
Jag hoppas verkligen att det går över till imorgon för då ska jag åka till Uppsala igen och skriva kontrakt på lägenheten. Det finns inte så där överdrivet många toaletter på vägen. 

Annars är jag glad som en lärka. Jag älskar att våren är här. Det känns som om inget problem i världen kan ta ner mig på jorden just nu.
H:s bror håller just nu på att fäller massa träd på gården. Det ska bli så fint när det är färdig sållat. Det blir nog en vårbrasa av allt ris som blir kvar. Jag ärlskar vårbrasor!!

Sköt om er vänner å det är så kul att Y skaffat blogg!! Mer tidsfördriv :)
Grattis J till mosterskapet!

Kram Ullis

Vårkänslor pendlat med irritation.

Är på något konstig humör idag. Ena sekunden är jag jätte glad och svävar på fåglarnas kvitter som gör vårkänslan fulländad. Andra sekunden känner jag mig jätte irriterad på de mest världsliga ting.
Tänkte lista upp saker som gör mig irriterad i detta nu så kanske jag blir av med det!

* Att samma låtar spelas om och om igen på radio.... å det är inte vilka låtar som helst, utan schlager låtarna... Jag döör snart.

* Att varenda gång jag sätter ner min vänstra fot så ger min sko ifrån sig ett konstigt pys ljud.... Jätte irriterande mina goretex kängor som kostade 1200kr!!!

* Att jag försöker att ladda upp en bild på mig och Erik på bloggen men det funkar inte, alla andra bilder förrutom den funkar.... buuhuu

* Nästan läst färdigt änglar och demoner med Dan Brown.... nu ska jag inte avslöja hur det slutar för er som inte har läst den.... men grrrr så hade jag inte tänkt det. Men annars e boken skit bra!!

*Att jag borde jobba på så jag får saker färdigt tills imorgon.. men ändå är det så lätt att tänka att det kan jag göra imorgon istället, så kommer jag stressa ihjäl mig..... SUCK

Nu tänkte jag tänka om och tänka på saker som gör mig glad!
  Att det snart är sommar! Den här bilden tog jag i somras när det var 35 grader varmt ute.... Erik tyckte det var för varmt å den närmsta skuggan han hittade var under min bil! Hihi han är för söt

* Det var jätte kul att prata med Y och T i telefon igår. Vi pratade alla tre samtigt på samma linje i värsta tonårs andan!! I like u babes!

*Att jag shoppade två par jeans på min Uppsala färd och hann träffa min kära J och hennes lilla Ragnar. Såå nice.

* Att jag har körkort gör mig alldeles sprudlande glad varje gång jag tänker på det. Jag älskar att köra bil!

* VÅR VÅR VÅR jag längtar så det nästan värker i bröstet och det blir bara fler och fler vår tecken. Titta bara nu. Min klocka står på 17.42 och det har precis börjat skymma!!! Jippi

Nu känner jag mig faktiskt glad igen och pyset i skon får mig mest att skratta för att det låter som om jag går och fiser.
Schlager dängerna är inte så farliga och jag får se det från den ljusa sidan. Imorgon på finalen så kommer jag kunna sjunga med i varenda låt för nu kan jag texterna vare sig jag velat eller inte!

Trevlig helg på er mina kära vänner!
Få se om jag lyckas ladda upp bilden på mig och Erik imorgon istället!

Ciao!!

Ps J, du skriver väl å berättar så fort du blivit moster??

Från skräck till Lycka!

Min och Eriks kvällspromenad slutade med en mardröms natt.
I vanliga fall brukar jag alltid ha Erik lös när vi är ute. Men han har mer och mer börjat trotsa mig så jag har därför börjat använda koppel mer och mer.
Och igår kväll var han väldigt tossig så jag tog kopplet på Erik och gick ner för att elda i pannan.
Dum som jag var så lämnade jag dörren till pannrummet öppen när jag lassade in ved och lät kopplet sitta kvar på Erik. Han har nämligen aldrig trotsat vårat förbud med att inte gå ut genom en dörr utan att vi säger varsågod........ Men när jag vänder ryggen till blir Eriks instinkt för svår att motstå så han sticker..... med koppel i släptåg.
Jag får panik och hela senariot spelas upp i huvet där Erik sitter fast i en gren och svälter ihjäl i skogen....
19.30 försvann Erik.
Jag och H letade febrilt med ficklampa i skogar och ängar.... 12.00 på natten ger vi upp. Vi såg honom ingenstans!!
Jag bröt ihop flera gånger för han har aldrig varit borta så länge. 1 timme max och ni hade det gått 4½.......

Vi sätter oss i soffan och väntar, till sist somnar vi.
Klockan 3 vaknar H och frustrerad tänker han ge sig ut och leta igen eftersom Erik inte kommit tillbaka. Men när H fått på sig kläderna hör jag något på trappen och slänger upp  dörren.... Där stod han, blöt, kall och rädd.
Ni anar inte vilken lättnad. Först trodde Erik att vi skulle skälla på honom men när han förstod att vi inte tänkte göra det flög han in överlycklig över att vara hemma. In under täcket for han och tröck sig så nära han kunde!

Vi såg sen på kopplet att Erik har gnagt massor på det så han måste ha suttit fast någonstans men sen kommit loss. Jag hoppas han har lärt sig en läxa... men man vet ju inte med hundar... Han kanske glömmer ,7½ timme i skogen om natten, fort!

Imorgon åker vi till Romme för att åka lite carving! Tjho!!!

Kram Ullis