En finnig virrpanna!

Åå mitt dumma arsle! Självklart har jag lyckats dubbel boka pensionats gäster till i sommar. Jag blir så trött. Jag lyckas verkligen aldrig att inte klanta till det med bokningarna till midsommar.
Midsommarhelgen är den enda helgen som jag säkert kan säga att det alltid blir fullbokat. Så inför denna säsong införskaffade jag mig en söt lite rosa bok (se tidigare inlägg) som jag tänkt att ta med mig JÄMT för att så fort det ringer alltid skriva in det där. På så vis så behöver jag inte springa runt som en toka och leta i vilket block jag skrev bokningen eller bläddra i varje tidning för att sedan utbrist "Jag är säker på att jag skrev det i den här tidningen..... eller var det i den här kanske... HENRIK hjälp mig leta!!! "
Suck.... det här med boken har inte funkat än, Konsekvent.... det är vad jag måste bli.
Jag fortsätter nämligen att klottra ner närmsta pappersbit som kommer i min väg när bokningar rings in med tanken " Så fort jag hinner ska jag skriva in det i boken" ELLER HUR!

Usch jag bävar för att ringa gästen som jag måste säga att det tyvärr är fullt..... DRYGSKÅP (för att citera S )


Ja ja. på torsdag kommer det hit 5 får som ska beta ner vår hage. Det ska bli så mysigt. Jag skulle vilja ha dom här hela sommaren. Men vi får se!
 
Nu ska jag gå och skriva listor inför imorgon. Jag har grymt mycket att göra och hela dagen idag gick bort för att jag jobbade på skolan här ute.

Sist jag jobbade så ett ärligt litet barn till mig
- Har du haft vattkoppor nyss?
jag: Nä
- varför har du så mycket prickar på hakan då?
jag(lite surt): Det kallas finnar
-jaha... vad många du har!

Tack för den televerket!! Visst är det härligt att barn är ärliga men ibland.... hmf  ;)

Googla

Ordet att Googla blev inte känt i min ordlista förrän för knappt ett år sen. Det var näst jag läste Liza Marklunds "Nobels testamente". Där googlar Annika Bengtsson sin mans älskarinna i värsta självplågeri andan.
Been there done that. Jag tror inte att någon av Henriks ex undkommit mitt googlande, sen har ju inte alltid resultaten visat någon högre sökträff, men googlat dom har jag gjort. (Nyfiken är mitt andra namn)

Men så idag så kom jag bara på att jag kan ju prova att googla människor som jag inte träffat på väldigt länge, som tex gamla klasskompisar från alla klass nivåer. Sagt och gjort och jag började söka på de jag kom ihåg efternamnet på. Vad kul det va!
Jag fick reda på att en gammal klasskamrat är radiopratare på Ålands motsvarighet till P4 om jag förstod rätt. En annan spelar rock´n roll med bandet Pearls of rock´n roll. En tjej vann en box med hårprodukter av tidningen Hairstyle i början av året. Och tror det eller ej så en annan tjej jobbar aktivt inom systrar.net (feministkör) 
Jag skulle kunna sitta hela kvällen om så fanns tid. 

Snacka om att man kan fördriva tid på nätet!

See u
//Ullis 

Tisdag

En tankspridd och lite förvirrad människa är ofta en väldigt kreativ människa!


Att göra idag lista:

Åka till Norrtälje
Köpa Indegrienser till smörgås tårta
Lämna H:s kostym på kemtvätt
kolla vad det kostar att fixa naglarna
äta lunch med H
Ringa ljudtekninkern.
Sätta in pengar på banken

Hur ska jag gott göra dig? Min älskling.  Hur ska jag ändra på mig för att kunna mörka mitt beteende? Min älskling.
Hur har du stått ut? Har du gråtit när ingen ser på, eller stålsatt dig med en arg och vass fasad, min älskling förlåt för orden som är som vassa rakblad förlåt för all press du utstått och förlåt för att tårarna blivit obetydliga.
Ingen är som du och ingen älskar dig så mycket som jag, bakom allt är jag hopplöst förälskad och glad att du finns vid min sida. Min älskling förlåt för att jag nästan har jagat iväg dig


Överraskning

Det har varit en väldigt bra vecka, först kristihimmels färd med mycket vandrarhems gäster och dom flesta åt middag. Det är alltid skönt med lite klirr i kassan!
Sen på fredagen for jag upp till min kära vän i Långshyttan som tog "studenten". hon har läst in nästan hela gymnasiet helt på egen hand och blev färdig förra veckan och hade då en slags student mottagning.
Jag hade sagt till henne att jag inte kunde komma och överraskade henne ganska rejält när jag dök upp i dörren! hihi det var riktigt kul. Å jätte rolig fest blev det oxå.
Men jag var tvungen att åka hem ganska tidigt dagen efter för att jobba.
Jag måste säga att jag var rejält orolig första biten hem! Vet inte riktig hur körbar jag var.
Slutade iofs dricka runt halv 1 på natten och drack massvis med vatten istället. Men halv 4 på natten var jag fortfarande rätt på lyset.... eller så var jag bara flamsig? :D

Hemma igen hjälpte jag min älskade sambo att sjösätta båten. Eller, rättare sagt, gjorde iordning båten inför sjösättning för under sjösättningen höll jag endast i champange flaskan!
Tro det eller ej men nu är det inte mer än 2 veckor så ska båten vara klar! JIPPIII

Och en annan rolig sak. I sommar, närmare bestämt den 6 juli ska vi ha spelning här på Lyckhem! Det är
Marie Bergman. Det ska bli kul och det borde locka lite folk tycker jag!

Känner mig lite trött idag. Regnet öser ner, Erik bara sover, jag har massvis med pappersjobb kvar som gör att mina ögonlock  vill falla ner i samma takt som regnet.

Imorgon blir det en bättre dag!

Puss

Bota cancern!!

Ja, kanske inte bota, det var väl att ta i. MEN  Aftonbladet kör just nu med en insamling för att stödja cancerforskningen, och då just prostatacancern.
Och då har dom gjort på följande sätt:  Dom har utlyst en tävling, där människor i hela sverige får delta, och tävlningen går ut på att odla mustasch! Tävlingen pågår hela maj och alla som vill får då rösta på personerna som sparar dessa eleganta mustascher!
Så uppmanar jag ALLA som läser detta. Gå in på
Mustaschkamp och rösta på Daniel Palmber som är en kär väns storebror och han ligger tvåa!! Fast det är klart att ni får rösta på vilken ni vill, men om jag vore ni, skulle jag rösta på Daniel Palmberg från Långshyttan!

Det är ju faktiskt för den goda sakens skull. Och sen kan jag känna att det var sånt himla baluns kring bröstcancer insamlingen, vilket var skit bra , men jag tycker att om vi nu strävar efter jämlikhet så ska prostatacancern oxå uppmärksammas!

Se så in och rösta!

Kram

En radda jag hade men raddan gick sönder på Onsdag

Jag har precis serverat konferens gästerna frukost. Dom verkar väldigt nöjda med hela vistelsen så det är kul!
Nu har jag verkligen tagit Suss på orden och jag har listor i alla de olika slag. JAg vet ju så väl att det hjälper, det är bara det att jag tycker det är så svårt att göra det.
PÅ något sett har jag inbillat mig att om jag gör en lista så kommer jag se hur mycket det är att göra och då kommer jag bara bli ännu mera stressad. Men så är det ju inte!
Bara jag raddade upp lite på bloggen tidigare gjorde att det kändes bättre.
Så nu har jag som sagt massor av listor och jag älskar dom!



S 3år till Lill S 2 år: jag har en stor snopp
Lill S: Det har jag oxå!!!
S: Näähe tjejer har inte snopp
Lill S: Johoo
S: Nä för på tjejer är det trasigt

//Ullis

Ja, varför inte?

Tre saker jag inte förstår:

* Hur man kan mörda för makt
* Insest
* Montepytons humor

Tre saker som finns på skrivbordet jag sitter vid

* En Loka flaska
* En mapp med viktiga papper
* Miniräknare

Tre saker jag gör just nu

* Skriver på Utmaningen från Suss
* Tuggar tuggummi
* Luktar diskmedel

Tre saker jag vill göra innan jag dör:

*  Gå på mina vänners bröllop
* Föda barn
* Få rynkor tillsammans med Henrik

Tre saker jag kan göra:

* Bada i havet
* Skriva snabbt på tangentbordet
* Få människor att trivas

Tre saker jag inte kan:

*  Vindsurfa
*  Gå ner i spagat
*  Klappa en orm

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

* P3 på radion
* Tysnaden
* Dom du älskar


Tre saker jag skulle vilja lära mig:

*  Vara mer självständig
*  All nyttig information som kan hjälpa mig i arbetet.
*  Att sluta fly från jobbiga faktum

Tre favoriträtter:

*  Kycklingwraps som Henrik gör
*  Lax med hemmagjord hollandesås
*  Pasta med spenat, soltorkade tomater och grillad kyckling

När ska jag andas?

Pappers högen växer i samma takt som min stress. Jag måste hinna, måste organisera. Lokalen ska hyras ut hela sommaren till olika konstnärer, måste ringa dom. Spelningar ska bokas in. Reklam måste ut, måste få ihop ett sommarprogram, räkningar måste betalas, revisorn saknar papper, måste ringa henne, vandrarhemmet måste ställas iordning NU, vill så gärna hinna måla trappräcket, tvätta alla täcken så dom luktar fräscht, ställa iordningen en meny för sommaren, fixa personal, gräsklipparen har slutat funka, skura hela köket innan miljö och hälsa kommer, brandinspektion om 2 veckor har en lång lista vad som måste fixas innan, bilen måste hämtas på verkstaden innan besiktningen, kontoret behöver städas så jag kan sortera alla papper.... .måste hinna, måste organisera................

Samtidigt ska Erik stimuleras, mitt förhållande underhållas, JAG måste må bra, vårat hem måste tas hand om. Jag har hunnit så i landet iaf!


Steg 1 att ha ut all jord för att ha i ny och lägga en ogrästät matta


Färdigt! Morötter, ärtor, rödbetor, olika kryddor och potatis!








Men som sagt, jag måste varva ner!


Att vara faster

Det är nog det bästa jag vet.
Att mötas varje gång vi ses med ett ill tjut " Nu kommer Ullis, nu kommer Ullis!" sen kommer dom springande, tävlandes om vem som ska hinna först att krama om mig.
Att känna deras små barna fingrar flätas in i mina när vi sitter tätt i hop och ser på TV. Hur fingrarna nyfiket trevar runt på hela mig. Det pillas i öron, ögon och mage "Vilka stora örsnibbar du har" " varför har du så många bruna prickar på armen"
Varje gång deras blå oskyldiga ögon, med dom nästan oförskämt långa ögonfransar, ser in i mina och frågar "Kan inte vi få bo hos dig" "varför kan inte du va med oss jämt" Smälter mitt hjärta och jag vill inget hellre än att ta med dom, stoppa dom i handväskan och ha med dom över allt, vart jag än är.


I helgen lärde sig Lill S att cykla! Vi var i sommarstugan allihopa och lill S tjatade hela tiden om att få träna på stor S cykel.
Och vi sprang bakom henne flera gånger hållandes i pakethållaren. Det var så svårt att hålla sig för skratt när jag såg henne. Med tungan rätt i munnen var hon helkoncentrerad och tog i med sina små ben för kung och fosterland. Trampade trampade och trampade. Sen släpte vi och hon cyklade.Inte ens 4 år fyllda! 
Då sa M till mig: Jag blir nästan mörkrädd över hur lik hon är dig när du var liten. Ni är kopior!
Det känns häftigt. Att någon har fått ärva mina drag, min lite Kajsa Kavat stil som jag hade när jag var liten. Men lill S är tuffare än vad jag va!

Dom ville sova i min säng båda två. Så vi trängdes tillsammans i samma säng. Hela natten buffades det och knuffades av små små fötter och armbågar. Det snusades och pratades i sömnen. Ben flög över midjan på mig och stor S slingrade sina armar och ben runt mig och borrade in sig. Jag sov inte så bra.
Men oj va värt det va.
Gud va jag älskar att vara en del av deras uppväxt!

Ängeln vann med hjälp från Norrköping!

Det finns saker som glädjer mig. Jag vet  i och för sig inte om jag vill kalla dig sak, men du blev liksom en pusselbit i händelseförloppet, så du blev en sak som gladde mig.

 
Jag vaknade till grå himmel och regn. Det bekom mig egentligen inte så mycket, jag var rätt avslagen så jag kände varken bu eller bä.
Jag la mig på soffan och bara stirrade i taket och lyssnade till bråket mellan ängeln och djävulen som så passade har flyttat in på mina axlar igen.
Det är så lätt, när jag ligger där ensam, att följa djävulen. Att ta den enkla vägen att dra täcket över huvudet och tycka synd om mig själv.
Men jag fick plötsligt en ilska och sparkade fanskapet på smalbenet och bad honom att dra dit pepparn växer.
Jag reste mig upp, lagade frukost och peppade mig själv att detta är en bra dag!
Då ringer du, saken ;) och säger att jag ska skynda att slå på TV:n, vilket jag gjorde och då var det Frida Öhrn på MTV som spelade live (hon från saabreklamen)
Inte för att jag hörde så mycket av vad hon sjöng, inte för jag hade blivit ledsen om jag missat. Utan för att du tänkte på mig och gav mig massor av energi.
Det är saker som glädjer mig!

Jag for till Norrköping och hem igen!

För ett par veckor sedan for jag ju till Norrköping för att umgås med mina härliga vänner. Jag packade bilen med snor papper och öl. Kände att det var det enda som behövdes för att göra helgen lyckad :)
Gladeligen hoppade jag inte i bilen och började min färd
!

Jag visste inte vad som väntade mig längre fram, och tur var väl det. För jag min toka åkte på en fredag och kom lagom in till Stockholm (sveriges huvudstad med närmre 1miljon invånare.....) under rusnings trafik. Och jag skulle självklart in på Essingeleden...... Efter en tvärrnit (mina däck stjöt) och ett väldigt hyttande från bilisten bakom (hamnade självklart i vänstra filen där alla bilar som vill snabbt fram ligger... jag vågade helt enkelt inte byta fil och jag vågade absolut inte köra fortare än 30 med tanke på min tidigare tvärnit. Så ja, bilsiten bakom höll på att få en hjärtinfarkt!) så ringer jag Henrik för att fråga om jag kan ligga kvar i vänstra filen utan att mot min vilja hamna i Göteborg. När han svarade och försökte lugna mig brast jag i tårar. Men min underbara själsfrände lyckades lugna mina hysteri och tillslut gick det hur bra som helst. Men oj vad glad jag var av att se denna skylt!

(det står Norrköping på den)

Det var så härligt att se min käre vän Ylva igen och det första vi gjorde va att springa till en uteservering och köpa oss en varsin stor kall ÖL!

Vi blev sedan uppbjudna till Ylvas granne som var basketspelare och 2meter och 10 centimeter lång. Jag brukar känna mig kort.... men nu kände jag mig som en rumpnisse!
Det lustiga va att restaurangen vi gick till senare visade sig vara ett hak var 2,10 snubbar. För in kliver en lika lång gubbe till. Och inte nog med det, Björn som höll på att göra i byxanav upphetsning när han såg snubbe nr2, förklarade för oss att han var världsmästare i K1 som är kampernas kamp sport.

Han var mega stor! Hur ofta möter man två killar som är över 2m på samma ställe?! Bara när man är hos mördarYlva ;)
Vi hade jätte trevligt resten av tiden. Tove kom ju på lördagen sedan och vi bara mös tillsammans i vårvärmen. Vi kunde till och med jämföra solränder efter en dag i solen!

Vi avslutade vår träff med en prommenad vid vattnet i mysiga Norrköping!

Hemfärden gick mycket bättre. Dels pga att jag var fast bestämd att inte larva med att böla och köra i 30 och sen var det inte lika mycke trafik. Nästa gång jag kör i Stockholm kommer det gå bättre... hoppas jag.
Jag var väldigt nöjd när jag kom hem till Ö:n igen och fick ett varmt välkomnade av Bill och Bull (som jag har döpt älgarna till som jag ser hela tiden!)

Det är vad jag kallar rusnings trafik... Älgtrafik!
Tack Ylva och Tove för en super trevlig helg!

1 maj - arbetarklassens dag

Så sa en partimedlem i Socialdemokraterna igår.

Men varför jobbar dom då så hårt för att göra det bekvämt att inte arbeta? Det ska väl inte vara fördelaktigt att vara arbetslös?
Hur jag än vrider och vänder på deras politik så gör den mig ständigt upprörd.

" Det är ju framförallt dom rika som ska betala skatt!" uttalande av en socialdemokratiskt demonstrant om Aliansens motion om att slopa förmögenhets skatten.

Var tog deras syn vägen om att det ska vara lika för alla? Lika för alla förutom dom som har ARBETAT sig till en bra levnadstandard? Usch fy och skäms för dom som har pengar och är RIKA, nä ge bidrag till dom fattiga så dom kan gå hemma utan att känna att dom inte har råd att köpa den senaste flatscreen TV:n. Eller vaddå???

Var har äran att ha ett arbete tagit vägen? Jag söker med blåslampa efter viljan att prestera bland svenska folket? Det enda som diskuteras i då framför allt den vänstra sidan, är hur vi måste hjälpa dom som har det sämre ställt. Absolut! Självklart ska vi inte bli ett mini USA där människor utan pengar hamnar helt och hållet utanför systemet. Och självklart ska det finnas pengar till att hjälpa, framför allt barnfamiljer med svåra sociala förhållanden. Men inte f*n (ursäkta) har jag lust att slita arslet av mig för att sedan ge skattepengar till Calle 20år som hellre spelar TV spel på dagarna än söker jobb!


Ja, jag håller på Aliansen och jag tycker att dom gjort ett bra jobb hittills. Visst kan man ifrågasätta Carl Bildts jävighet, men jag tycker det är mediauppblåst hela den härvan!
Men det som gjorde mig upprörd i gårkväll när jag såg på  nyheterna från majdemonstrationerna var just Socialdemokraternas , rent ut sagt, pinsamma försök att vinna röster genom att tala för att höja A-kassan igen.
Det är ju bara att kolla på resultatet. Arbetslösheten har ju redan börjat sjunka!
Självklart är det andra faktorer än bara att A-kassan är sänkt.
Jag tror att svensken innerst inne vill arbeta och vill göra nytta, hon behöver bara en spark i rätt riktning för det är för enkelt att inte göra någonting.


Det är bäst jag slutar där! jag skulle kunna skriva i evigheter om just den här frågan. Jag kände bara att jag behövde avreagera lite. Ni får gärna skriva vad ni tycker för jag vet att flera av mina vänner inte delar min åsikt!

Kram på er!